Att ge ut din bok

Tänk att du får en idé om att skriva en bok som är lite originell och kanske skaver lite i kanterna på vad som kan kallas mainstream. Ditt språk är bra och din story är spännande, kanske i stil med Dan Brown eller andra författare i samma genre. När manuset, efter många om och men, är klart kontaktar du ett antal förlag. I bästa fall får du klartecken direkt, i annat fall får du överväga att marknadsföra och publicera din bok på eget bevåg.

Publicering via ett etablerat förlag

Om du har turen att passa in i ett etablerat förlags mall för att du kanske har en originell ge ut bok som förväntas kunna uppskattas av den breda massan inom ramen för den rådande samhällsdebatten så kan du skatta dig lycklig. Det finns väldigt många duktiga författare som aldrig når ut. De bokförlag som agerar på marknaden är få och styrda av politik likväl som samhällsdebatten. Ifall ditt manus inte riktig passar in i dagens samhälle och förlaget inte vågar satsa på dig så återstår det vara att försöka publicera själv. Men, misströsta inte, det finns mycket hjälp att få om du till varje pris vill ge ut din bok.

Självpublicering via tjänster på nätet

Idag är det fullt möjligt att skriva ett bokmanus och publicera det själv, antingen via någon tjänst på nätet eller via ett eget bokförlag. Man kan tillägna sig mycket bra information inom ämnet genom att googla. Har du ett manus du gillar själv, men som kanske inte riktigt passar in i dagens normer, då kan jag med kraft rekommendera att du ger ut din bok själv. Det är enkelt att starta ett eget företag, d.v.s. bokförlag och det tekniska med att skapa en bok och omslag är inte heller så svårt.

När du stöter på problem finns det gott om hjälp att få! Men, se upp med dyra tjänster som du troligen kan ordna helt på egen hand.

Lycka till med din bokutgivning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *